Size bir telefon kadar yakınız
+90 544 642 8090
Dil Seçin
trende

Raylı Sistemler Derneği Mesleki Eğitim Gezileri (Sakarya)

04.11.2015
654 görüntülenme
Raylı Sistemler Derneği Mesleki Eğitim Gezileri (Sakarya)

Raylı Sistemler Derneği Mesleki Eğitim Gezileri (Sakarya)

Raylı Sistemler Derneği ve Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen Mesleki Atölye Eğitimleri programı kapsamında 24 kişilik 4 öğrenci grubu 2 gününü İstanbul, Bursa, Sakarya ve Eskişehir’de geçirdi.
Mesleki Atölye Eğitimlerinin Sakarya Programında 25 Ekim 1951 tarihinde “Vagon Tamir Atölyesi” adıyla faaliyete geçen ve Türk raylı sistemler tarihinin mihenk taşlarından biri olan TÜRKİYE VAGON SANAYİ A.Ş katkılarıyla yapılan mesleki atölye eğitimleri verildi.
Eğitim programı TÜVASAŞ yetkililerin 24 kisilik öğrenci grubunu fabrika girişinde karşılaması ile başladı. Daha sonra grup Eğitim salonuna alınarak Tüvasaş hakkında genel bilgi tanıtımını yapıldı. Tanıtım bitmesiyle beraber TÜVASAŞ BOJİ FABRİKASINA geçerek yetkili kişiler tarafından bojinin projeden imalat kadar olan aşamaları teorik olarak anlatıldı. Boji tanıtımı, Boji tasarımı, boji elemanları, Boji imalatı, bojinin kimyasal ve fiziksel kontrolleri, teorik eğitiminden sonra uygulamalı eğitime geçildi.
Boji imalatının ve bakımının her aşamasında bulunan öğrenciler daha sonra TÜVASAŞ KİMYASAL İŞLEMLER FABRİKASI’na geçerek boji kumlama ve boyama ve kimyasal testlerini de inceleme fırsatı buldular. İncelemeler sonrası TÜVASAŞ Eğitim Salonuna tekrar geçen grup Sağlık ve Güvenlik Birimi Temsilcisi tarafından ayrıntılı, uygulamalı ve örnekli olarak İş Sağlığı Ve Güvenliği eğitimi alarak birinci günü programı sonlandırldı.
Birinci gün eğitimlerimizi bitiren grup dinlenmeleri ve konaklamaları için Sakarya Üniversitesi Rektörlük Misafirhanesinde geçti.

İkinci Gün TÜVASAŞ AR-GE Bölümünde basladı. AR-GE proje sorumlularından CAD çizim programları (Autocad, Solidworks, Catia) ve bu çizimlerin analiz hesaplamalarının yapıldığı Ansys programı hakkında teorik ve uygulamalı eğitimler verirdi. Bir projenin baştan sona hayata nasıl geçirileceğine dair AR-GE‘de görevli uzmanlardan bilgiler verildi. Daha sonra TÜVASAŞ İMALAT FABRİKASINA geçen grup bir vagonun üretim hattındaki her ayrıntısının anlatıldığı eğitim gezisi ile devam etti. TÜVASAŞ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK İŞLEMLER FABRİKASI’ nıda gezen grup vagonun elektrik-elektronik montajını da inceledi. Daha sonra TÜVASAŞ ONARIM FABRİKASINA geçen öğrenciler Ağır Bakımlar, Süspansiyon Sistemleri, Teker Tornalama Türleri, Şasi Tanıtımı eğitimi verildi. ‘Milli Tren Projesi’ kapsamında Milli Elektrikli Tren Seti (EMU) ve Dizel Tren Seti (DMU) üretimini hakkında bilgiler alan öğrenciler daha sonra VOITH ve TÜVASAŞ’ın anlaşmalı yürüttüğü şanzıman projesini ve bakımlarını inceledi.

Grup teknik atölye eğitimlerinin tamamlanmasıyla beraber Karabük’e yola çıktı.

Etkinlik kapsamında Sakarya programı için verdikleri Ulaşım desteklerden dolayı KARDEMİR AŞ’ye ve konaklama desteği için Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve eğitim desteklerinden ötürü TÜRKİYE VAGON SANAYİ A.Ş’ye Raylı Sistemler Derneği olarak TEŞEKKÜR EDERİZ.