Size bir telefon kadar yakınız
+90 544 642 8090
Dil Seçin
trende

Raylı Sistemler Akademisi’nde 2. Gün

10.05.2016
488 görüntülenme
Raylı Sistemler Akademisi’nde 2. Gün

Raylı Sistemler Derneği tarafından Raylı Sistemler Mühendisliği için “Raylı Sistemler Akademisi” adı altında temel mesleki eğitim programı düzenlenmiştir.

Demiryolu alanında tecrübeli büyüğümüz, birçok demiryolcu yetiştiren değerli hocamız, Demiryolu Taşımacılığı Derneği Genel Müdürü Sayın Yaşar Rota Hocamızı ağırladık. Bizlere Demiryollarının Gelişimi hakkında detaylı bilgiler verdi. Ardından demiryolcu adayı öğrencilerin sorularını cevapladı.

Eğitim Programımız TCDD Emniyet Yönetim Sistemi 1. Bölge Müdürü Sayın Cemal Yaşar Tangül’ün eğitim sunumları ile devam etti. Emniyet Yönetim Sistemi, Kaza ve Risk Analizi hakkında detaylı bilgiler veren Sayın Cemal Yaşar Tangül Hocamız, sunumlarının ardından öğrencilerin sorularını cevapladı.

Ardından Kardemir A.Ş. Ray Profil Haddehanesi Müdürü Sayın Serkan Atamer, ray üretimi hakkında detaylı bilgiler verdi. Ray üretimi’nin ülkemiz ve Kardemir için önemini vurgulayan Sayın Serkan Atamer ardından öğrencilerin sorularını cevaplayarak eğitim sunumunu bitirdi.

Raylı Sistemler Derneği’nin büyük destekçilerinden Kardemir A.Ş.’nin Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programımızın ikinci günü teşekkür konuşmaları, toplu fotoğraf çekimi ve öğrenciler için hazırlanan Kardemir A.Ş. teknik gezisi ile sona erdi.
Ülkemizde ki 1856’dan beridir biriktirdiği 160 yıllık tecrübesini bizlere aktardığı için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na ve Türk Sanayisinin ilk ve en büyük girişimi olan ülkemizin en büyük fabrikalarından biri olan Kardemir A.Ş. ye verdikleri eğitim desteklerinden ötürü şükranlarımızı sunarız.