Size bir telefon kadar yakınız
+90 544 642 8090
Dil Seçin
trende

YÖK Lisans Programları Sınıflandırmasına Öneri Sunuldu

25.11.2019
1 görüntülenme
YÖK Lisans Programları Sınıflandırmasına Öneri Sunuldu

Yüksek Öğretim Kurumu tarafından, yüksek öğretim programları 2 Kasım 2019 tarihinde “UNESCO Uluslararası Standart Eğitim Sınıflandırması” da dikkate alınarak muhtelif üniversitelerden eğitim alanlarına özgü seçilmiş öğretim üyelerinden oluşturulan çalışma komisyonlarının önerileri doğrultusunda yeniden isimlendirildi ve sınıflandırıldı. “Askıya Çıkarma” uygulaması bağlamında akademi ve dış paydaşların görüş ve tekliflerini düzenlemelerde dikkate alacaklarını vurguladılar.

Raylı Sistemler Derneği, nitelik kodu 4981, program kodu 006.0732.002.001 olan Raylı Sistemler Mühendisliği bölümü için meslektaşlarımız ve öğrenciler adına sivil toplum kuruluşu olarak önerilerini iletmiştir.

ISCED-F 2013’e göre Önlisans ve Lisans Diploma Programlarının Yeniden İsimlendirilmesi ve Sınıflandırılması YÖK tarafından ilana edilmiştir. Yayınlanan liste incelendiğinde “073-Mimarlık ve Yapı Alanı” altında “0732- Bina Türü Yapılar ve İnşaat Mühendisliği” ayrıntılı alanında sınıflandırıldığı görülmektedir. EK-1, EK-2, EK-3 ve EK-4’de sunulan ders içerikleri ve müfredatlar incelendiği takdirde 8 dönemlik eğitim döneminde 2 adet inşaat’a ilişkin ders bulunmaktadır. Ek’lerde sunulan verilerde görüldüğü üzere Raylı Sistemler Mühendisliği “071-Mühendislik ve Mühendislik İşleri Alanı” veya “078- Mühendislik, İmalat ve Yapı ile İlgili Disiplinler arası Programlar ve Dereceler” dar alanına uygun bulunmaktadır. Sınıflandırma için değişiklik önerimiz EK-5’de LİNK-1’de sunulan bağlantı adresi üzerinden edinilmiş tablo üzerinden önerimiz tarafınıza sunulmuştur.

Kaynak : RSD’nin YÖK’e Sunmuş Olduğu Dilekçe

 

Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığı’na Raylı Sistemler Mühendisliğinin Ders içerikleri ve müfredat bilgileri paylaşılarak bölüm eğitim sınıflandırılmasının alana uygun olması için öneri verilmiştir.