Size bir telefon kadar yakınız
+90 544 642 8090
Dil Seçin
trende

Raylı Sistemler Derneği Mesleki Eğitim Gezileri (Eskişehir)

04.11.2015
365 görüntülenme
Raylı Sistemler Derneği Mesleki Eğitim Gezileri (Eskişehir)

Raylı Sistemler Derneği Mesleki Eğitim Gezileri (Eskişehir)

Raylı Sistemler Derneği ve Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen Mesleki Atölye Eğitimleri programı kapsamında 24 kişilik 4 öğrenci grubu 2 gününü İstanbul, Bursa, Sakarya ve Eskişehir’de geçirdi.

Mesleki Atölye Eğitimlerinin Eskişehir Programında Eskişehir kent içi raylı sistemler işletmecisi ESTRAM A.Ş ve “13 Lojistik Köy” projesi kapsamında Eskişehir’de TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİRYOLLARI’na tarafından yapımı sağlanan yük taşımacılığında bölgenin bel kemiği olan HASANBEY LOJİSTİK MERKEZİ katkılarıyla yapılan mesleki atölye eğitimleri verildi.

12 kişilik 2 gruba ayrılan öğrenciler ilk önce ESTRAM merkez binasında bulunan toplantı salonunda Estram Tanıtımı, Kent içi Raylı Sistemler İşletmeciliği, İş Sağlığı Ve Güvenliği, Tren Güvenlik Sistemi ve Kontrol ve Scada Sistemleri hakkında teorik bilgilerin verildiği seminerlerden oluşan eğitim programına katıldılar. Daha sonra ESTRAM Kontrol Merkezine geçen öğrenciler Kontrol Merkezi isleyişi hakkında bilgiler verildi. Aynı zamanda Raylı Sistemler İşletmeciliği, Tren Güvenlik Sistemi ve Scada Sistemleri hakkında uygulamalı eğitimlere devam edildi. Devam eden eğitimler sonunda Atölye eğitimine geçen öğrenciler Atölyelerinin ve Ekipmanlarının Tanıtımı, ESTRAM bünyesinde yapılan Günlük Rutin Bakımlar, Ağır Bakımlar, Teker Tornalama ve İşleyiş Hakkında (Malzeme Takip, İş Emirleri, Kalite Kontrol Ve Yönetimi vb.) bilgiler verildi. Makinist kabinlerinde ziyaret eden öğrenciler çalışma prensipleri hakkında bilgi alma fırsatı buldular.

Diğer öğrenci grubu ise HASANBEY LOJİSTİK MERKEZİNE geçerek eğitim salonunda TCDD tanıtımı, Tren işletmeciliği, Altyapı, Raylı Sistemler (Lokomotif) Mekaniği, Raylı Sistemler Elektrik Elektroniği hakkında seminer eğitimleri düzenlendi. Eğitimlerin devamında atölyeye geçen öğrenciler TCDD’nin envanterinde bulunan lokomotif setleri üzerinden Mekanik ve Elektrik Elektroniği eğitimlerine uygulamalı olarak devam ettiler. Lokomotifleri bastan aşağı inceleme fırsatı bulan öğrenciler rutin bakımlar ve ağır bakımlar hakkında da yetkililerden bilgi almaya devam ettiler. HASANBEY LOJİSTİK MERKEZİ içerisinde bulunan HASANBEY GAR MÜDÜRLÜĞÜNÜ ve LOJİSTİK MÜDÜRLÜĞÜNÜ ziyaret eden öğrenciler Tren İşletmeciliği VE Lojistik Faaliyetleri hakkında bilgiler edindiler.

1.gün eğitimlerinin bitmesiyle beraber gruplar dinlenmeleri ve konaklamaları için Eskişehir Konak Hotel’e geçtiler.

Programın 2.gününde gruplar yer değiştirerek teknik atölye eğitimlerini tamamladılar ve Karabük’e yola çıktılar.

Etkinlik kapsamında Eskişehir programı Ulaşım ve Konaklama ihtiyacını Raylı Sistemler Derneği Bütçesi tarafından karşılanmıştır. Program kapsamında Eğitim desteği veren ESTRAM A.Ş ve HASANBEY LOJİSTİK MERKEZİ’ne Raylı Sistemler Derneği olarak TEŞEKKÜR EDERİZ.