Size bir telefon kadar yakınız
+90 544 642 8090
Dil Seçin
trende

Raylı Sistemler İnsan Kaynakları Çalıştayı

23.02.2017
333 görüntülenme
Raylı Sistemler İnsan Kaynakları Çalıştayı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)’nın ev sahipliği ve organizatörlüğünde, Üniversitemiz ortaklığı ile Raylı Sistemler Derneği’nin de katkı sağladığı ve görev aldığı “Raylı Sistemler İnsan Kaynakları Çalıştayı” düzenlendi.

Raylı Sistemler Derneği’nin yoğun çalışmaları ve uzun soluklu takipleri sonucunda Raylı Sistemler Mühendisliği için geleceğe yönelik büyük adımar atıldı. Girişimlerimiz, taleplerimiz ve çalışma davetlerimiz sonrasında ISERSE’16 da düzenlediğimiz toplantıda kararı alınan ve bugün düzenlenen çalıştaya sektörden bir çok temsilci katıldı.

Ankara TCDD Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen “Raylı Sistemler İnsan Kaynakları Çalıştayı”na TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ile önemli kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Çalıştayda, Raylı Sistemler Mühendisliği başta olmak üzere tüm Raylı Sistemler eğitimi veren bölümlerin eğitim olanaklarının geliştirilmesi ve mezunlarının istihdamı üzerine önemli kararlar alındı. Bu kararlar hazırlanacak eylem planıyla uygulanacak.

Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat, Çalıştay’ın açılışında yaptığı konuşmada Türkiye’de ilk ve tek olan Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü’nü nasıl kurduklarını ve bugün gelinen noktayı anlattı.

TCDD ile KBÜ arasında “Teknik İş Birliği Protokolü” imzalandı

Çalıştayla birlikte TCDD ve Üniversitemiz arasında “Teknik İş Birliği Protokolü” de imzalandı. Bu protokol için ortam sağlanmasında hazırlanmasında ve imzalanmasında Raylı Sistemler Derneği’nin büyük emekleri bulunuyor. Söz konusu protokol, TCDD ve Karabük Üniversitesi arasında Raylı Sistemler Mühendisliği’nin eğitim olanaklarının geliştirilmesi, istihdam ve proje ortaklıları gibi önemli maddeler içeriyor.

“Teknik İş Birliği Protokolü”ne Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın imza attı.

Raportörlüğünü yaptığımız çalıştayın sonuç raporu ilerleyen günlerde paylaşılacak.

Çalıştay ve protokolle alakalı detaylı bilgi için sayfamıza mesaj atabilirsiniz.