Size bir telefon kadar yakınız
+90 544 642 8090
Dil Seçin
trende

Raylı Sistemler Mühendisliği Öğrencilerinin Dikkatine;

26.12.2015
522 görüntülenme
Raylı Sistemler Mühendisliği Öğrencilerinin Dikkatine;

Raylı Sistemler Mühendisliği Öğrencilerinin Dikkatine;
Raylı Sistemler Derneği Yönetim Kurulu Başkan’ı Kemal Faruk Doğan, Yönetim Kurulu Üyesi Alper Buğra KOCAÖZ, İdari Kurul Üyesi Emine Şen, Proje ve Araştırma Kurulu Başkan’ı Muhammet KAYA, Organizasyon Kurulu Başkan’ı Görkem AKÇA ve Yönetim Kurulu Üyesi TCDD Zonguldak Lojistik Müdürü Vedat Vecdi AKÇA, mecliste çalışmalarımız ve Raylı Sistemler Mühendisliği öğrencilerinin istihdamı üzerine görüşmelerde bulundu.
Karabük Üniversitesi Eski Rektörü ve Karabük Milletvekili, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanvekili Sayın Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile Raylı Sistemler Mühendisliği kamu istihdamı hakkında gerçekleşen bu görüşme olumlu geçti. Sayın Uysal, TCDD Genel Müdürlüğü ile görüşmelere başlayacağı, gerekli tüm başvuruları yapıp, takipçisi olacağını söyledi. Kendileri bizi her zaman desteklediklerini ve her zaman destekleyeceğini belirterek çözüm yolları üzerinde duruldu. Haziran ayına kadar bu konunun olumlu bir şekilde çözüme kavuşacağının sözünü verdi.
Daha sonrasında TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü, Erzurum Milletvekili Sayın Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ile görüşmelerimiz devam etti. Sayın Ilıcalı, Raylı Sistemler Derneği’nin çalışmaları için gerekli desteği vereceğini belirtti. Sayın Ilıcalı ile Raylı Sistemler Mühendisliği’nin öğrenim kalitesinin artırılması ve Raylı Sistemler Mühendisliği’nin kamu istihdamı üzerine gerekli adımların beraber atılması gerektiğini vurgulayarak çözümler üzerine konuşuldu. Belirlenen ileri bir tarihte görüşülmesi kararlaştırıldı.
Eskişehir Milletvekili Sayın Harun Karacan’ı ile Raylı Sistemler Mühendisliği hakkında konuşulan bu görüşmede bizleri desteklediklerini ve yanımızda olduklarını belirttiler. TOBB Eski Yönetim Kurulu Üyesi ve BALO AŞ Eski Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Karacan bu alanda ki ilerlemenin önemli olduğunu vurguladı. Bu konuların Ulaştırma Komisyonu ve Eğitim Komisyonunun çalışmaları ile çözüme kavuşacağını belirtti. Bu süreçte gerekli tüm desteği vereceğini belirttiler.
Zonguldak Milletvekilleri, Sayın Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu ve Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi ile devam eden görüşmelerde olumlu geçti.
Bu görüşmeler sonucunda bu sorunu çözmek amacıyla görüştüğümüz bütün vekiller çözüme ortak olmuşlardır.
Sonuç olarak; Raylı Sistemler Mühendisliği’nin kamu istihdamı amacıyla yürütülen çalışmalar devam etmektedir. Sayın Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın Başkanvekilliği görevini yürüttüğü Eğitim Komisyonu’na ve Sayın Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın Sözcülük görevini yürüttüğü Ulaştırma Komisyonu’na gerekli başvurular 28-29 Aralık tarihlerinde yapılacaktır. Bu başvurular sonucunda vekillerimiz ile bu sorunun çözümü için gerekli bilgilendirmeler yapılacak ve TCDD ile görüşmeler devam edecektir. 11 Ocak itibariyle TBMM ile görüşme ve ziyaretlerimiz devam edecektir. Sayın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’den randevu talep edilmiş, görüşme beklenmektedir. Bu konuyla alakalı başvurumuz Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Makamlarına da arz edilecektir.
Bu konu ile alakalı gerekli tüm gayret gösterilmektedir. Bu konunun her zaman takipçisi olduğumuzu belirtir, birlik ve beraberlik içinde çözüme kavuşacağını vurgularız.
Saygılarımızla

Raylı Sistemler Derneği Başkanlığı